Doen: Pakketten

Kinderen leren van alles op school, maar er is een onderwerp dat soms een beetje op de achtergrond blijft: het verkeer.  Leerkrachten nemen in de klas de verkeerslessen voor hun rekening. Maar je leert het pas echt in de praktijk, door deel te nemen aan het verkeer. Kinderen doen op deze leeftijd hun eerste verkeerservaring op. Belangrijk dat er ouders in de buurt zijn die een beetje helpen. Voor zowel leerkrachten als ouders zijn verkeerspakketten ontwikkeld.

VVN Verkeersouders zijn onmisbaar op school

 • Zij organiseren projecten om kinderen te leren veilig aan het verkeer te laten deelnemen. Denk aan het project Veilig op de Fiets of de Zichtbaarheidsactie.
 • Zij zetten acties op touw om andere ouders, leerkrachten en leerlingen bewust te maken van verkeersveiligheid, zoals Op voeten en fietsen naar school.
 • Zij kennen de loop- en fietsroutes die de meeste kinderen nemen en beoordelen deze door met een 'verkeersveilig oog' te kijken of kinderen veilig zelfstandig naar school kunnen komen.

Bestel de (gratis) pakketten om acties uit te voeren

 • Pakket OK! Actie

  Thumbnail
  Op een positieve manier aandacht geven aan wat er wél goed gaat in het verkeer. Door letterlijk en figuurlijk je duim op te steken geef je ouders of kinderen een complimentje voor veilig verkeersgedrag.
 • Pakket Zichtbaarheid

  Thumbnail
  Doe mee aan de kleurwedstrijd of maak een filmpje en check de fietsverlichting. Het pakket bevat alle materiaal om in de klas aandacht te besteden aan het thema zichtbaarheid. Met als extraatje een Glow in the dark-sticker voor 100 leerlingen en VVN fiets-beads voor de winnaars!
 • Pakket Verkeersspel (uitverkocht)

  Thumbnail
  Verkeer is een “doe”-vak; kinderen leren door te doen en veel te oefenen. Met het VVN Verkeersspel bieden we je een mooie mix van spelen en leren. Voor in de klas en buiten!
 • Pakket Op voeten en fietsen naar school

  Thumbnail
  Organiseer op school een actie voor een dag, een week of langer en stimuleer kinderen lopend of met de fiets naar school te gaan. Het pakket bevat een poster, handleiding en materiaal voor 100 leerlingen.
 • Pakket Veilig op de Fiets

  Thumbnail
  Check de fietsen van de leerlingen en sluit een 'Safety-deal' met de klas. Met dit pakket kun je direct aan de slag: