Schoolomgeving: Verkeersactie uitvoeren

Is het erg druk en chaotisch rond de haal- en brengtijden op school? Je kunt er aandacht aan besteden met de verkeerspakketten OK! actie en Op voeten en fietsen naar school.

OK! Actie: Met de OK-kaarten en andere materialen uit dit pakket, houd je een actie om goed gedrag in de school-omgeving te belonen. Je kiest zelf waar je positieve aandacht aan wilt besteden, zoals parkeergedrag of aan het veilig vervoeren van kinderen in de auto of achterop de fiets.

Op voeten en fietsen naar school: Een leuke manier om kinderen en ouders te stimuleren wanneer het kan lopend óf fietsend naar school te komen. Goed voor de oefening, lekker bewegen en minder auto's bij school!

  • Pakket OK! Actie

    Thumbnail
    Op een positieve manier aandacht geven aan wat er wél goed gaat in het verkeer. Door letterlijk en figuurlijk je duim op te steken geef je ouders of kinderen een complimentje voor veilig verkeersgedrag.
  • Pakket Op voeten en fietsen naar school

    Thumbnail
    Organiseer op school een actie voor een dag, een week of langer en stimuleer kinderen lopend of met de fiets naar school te gaan. Het pakket bevat een poster, handleiding en materiaal voor 100 leerlingen.