Augmented reality app over de dode hoek

23 april 2019

Weet jij de dode hoek aan te wijzen? Met de augmented reality app 'Uit de hoek' kun je samen met je kind ontdekken waar de dode hoek van grote voertuigen zich bevindt en waar je als fietser het beste kunt gaan staan.

Volwassenen voorlichten over de dode hoek

Bijna de helft van de volwassen fietsers kiest een onveilige plek bij de vrachtauto, blijkt uit onderzoek van Veilig Verkeer Nederland. Dimitri Jongeneel, vrijwillig bestuurslid van Veilig Verkeer Nederland Utrecht, wil volwassenen beter voorlichten over de dode hoek. In 2014 was hij zelf slachtoffer van een klassiek dodehoekongeval. "Door mijn persoonlijke bagage zie ik hoe gevaarlijk het verkeer kan zijn. Vaak loopt het met een sisser af, maar als het fout gaat, is het ook goed fout. Met deze app hopen we via de kinderen volwassenen te bereiken."

Uit de hoek dode hoek app

Oefenen met een vrachtwagen op je keukentafel

In het spel gaan jij en je kind samen op zoek naar schoolspullen die onderweg uit zijn/haar tas zijn gevallen. Hierbij kom je steeds in dodehoeksituaties terecht. De bedoeling is dat jullie samen kijken waar je als fietser het beste kunt gaan staan. Een interactieve en speelse manier om thuis aandacht te besteden aan de verkeersopvoeding! 

Suzanne (moeder van Lilian): "We hebben het zeker nog over de dode hoek gehad. Het oefenen met de app heeft wel indruk gemaakt op Lilian. We zijn ons allebei bewust geworden van het gevaar van de dode hoek."

Download de app

De app is gratis te downloaden via Google Play en de App Store.