Cursussen en trainingen Verkeersouders

6 september 2017

Als Verkeersouder kun je speciale cursussen en trainingen volgen. Dit zijn korte opleidingen die je helpen met je vrijwilligerswerk als Verkeersouder. Je kunt bijvoorbeeld je kennis van de verkeersregels opfrissen, leren hoe je op een goede manier les kunt geven aan kinderen of een inleidende cursus verkeerskunde volgen. De cursussen en trainingen zijn overigens ook te volgen door andere vrijwilligers van VVN.

VVN Academy trainingen

De trainingen van VVN Academy zorgen ervoor dat je je werk als vrijwilliger van Veilig Verkeer Nederland beter kunt doen. Daarnaast zijn de trainingen en cursussen ook heel nuttig in het dagelijks leven: je kunt bijvoorbeeld de masterclass ‘Verkeersveiligheid: nu en straks’ volgen. Hierbij leer je over trends in verkeersongevallen, maar bijvoorbeeld ook over afleiding door smartphones.

Vrijwilligers werven

Jij weet inmiddels hoe belangrijk het is dat er vrijwilligers zijn, maar het is niet vreemd dat je het lastig vindt om andere vrijwilligers te werven. In dit geval kun je bijvoorbeeld onze cursus ‘Werving nieuwe vrijwilligers’ volgen. Hier leer je waar vrijwilligers nodig zijn, wat ze gaan doen, waarom ze voor Veilig Verkeer Nederland moeten kiezen en hoe je vrijwilligers kunt vinden. Deze training duurt één dagdeel. In de VVN Academy agenda kun je alle cursussen en trainingen in jouw regio vinden.

Wil je ook Verkeersouder worden? Meld je dan hier aan.

Thumbnail

Lesgeven aan kinderen

Als Verkeersouder kom je veel in aanraking met (jonge) kinderen. De training ‘Lesgeven aan kinderen’ leert hoe je op een boeiende manier verkeersles kunt geven. Je kunt na de training een effectieve les geven, die aansluit bij de manier waarop op de basisschool les wordt gegeven. Van de vier modules zijn er drie e-learningmodules die je in je eigen tijd thuis kunt doen. De vierde module is praktijkgericht: hier oefen je onder andere met praktijkcases.

Wegwijs binnen Veilig Verkeer Nederland

Vrijwilligers zijn belangrijk voor ons en wij laten hen dan ook graag kennismaken met onze organisatie. De training ‘Wegwijs’ leert je hoe onze organisatie in elkaar zit, waar VVN voor staat en hoe het hoofdkantoor en de regiokantoren werken. De training duurt één dagdeel.

Bekijk alle trainingen van de VVN Academy.