Een goede voorbereiding op het VVN Verkeersexamen: 3 tips

16 maart 2022

Op 28, 29 en 31 maart is het VVN Theoretisch Verkeersexamen. Daarna stappen ook veel kinderen op de fiets voor de praktijk. Wij geven drie tips om de kinderen (en hun ouders) te helpen bij de voorbereiding.

Drie tips om te oefenen voor het VVN Verkeersexamen

Een goede voorbereiding is het halve werk. Dat geldt ook voor het VVN Verkeersexamen. Wil jij de kinderen een steuntje in de rug geven? Wij geven drie oefentips!

Tip 1: 

Wat moet je eigenlijk kennen voor het examen? Wij hebben het voor je op een rijtje gezet. Oefen online met de verkeersafspraken, -begrippen en -borden

Tip 2: 

Maak de oefenexamens, zodat je weet hoe de examenvragen er (ongeveer) uit zien. 

Tip 3:

Oefenen voor het praktisch examen is hartstikke leuk met de gratis examen-app. Start vier weken van tevoren en je wordt stap-voor-stap op weg geholpen. Zo sta je straks zelfverzekerd aan de start van het examen.

 Moeder en zoon oefenen voor het praktisch Verkeersexamen

Hoe kinderen oefenen voor het VVN Verkeersexamen

Kinderen zullen weer volop gaan oefenen om zelfverzekerd naar het examen te gaan. Wist je dat er gemiddeld door een leerling 11,6 uur uur wordt geoefend voor het theoretisch examen? Nog een paar feiten en cijfers: 

  • 89% van de kinderen oefent online met oefenexamens, 46% met oude papieren examens
  • 63% oefent met behulp van de VVN Verkeersmethode
  • in 2021 lanceerden we de examen-app voor de voorbereiding op het praktisch Verkeersexamen. Deze werd meteen ruim 38.000 keer gedaan!