Fietsmodusflyer niet meer in het OK! verkeerspakket

7 november 2017

In ons OK! verkeerspakket zit de flyer fietsmodus. Het ministerie van Infrastructuur en Milieu heeft besloten om met de Fietsmodus app te stoppen.

Fietsmodus

Eind 2014 werd de Fietsmodus app geïntroduceerd om jongeren te laten ervaren om zonder afleiding veilig te fietsen. Met de app kon je punten sparen om kans te maken op mooie prijzen. Dankzij de vele campagnes die zijn gevoerd, hebben veel mensen meegedaan. Maar de laatste periode werd de app minder gebruikt. Daarom heeft het ministerie van Infrastructuur en Milieu besloten om met de Fietsmodus app te stoppen. Het ministerie gaat nu op een andere manier campagne voeren om afleiding in het verkeer door de smartphone te verminderen, en daarmee het aantal dodelijke verkeersslachtoffers en gewonden terug te dringen. De flyer Fietsmodus in het OK! verkeerspakket kun je helaas dus niet meer gebruiken.

Natuurlijk blijf jij smartphone vrij fietsen!

Speciaal voor leerlingen van de bovenbouw hebben wij het lespakket: Op de Fiets? Even niets....

 

Op de fiets? Even niets...

 

Leerlingen gaan in deze uitdagende verkeersles actief aan de slag met het onderwerp afleiding door mobieltjes op de fiets. Zien, leren en ervaren is het motto van de les. Het resultaat: leerlingen worden zich bewust van de risico's van bellen, gamen en WhatsAppen in het verkeer.

Dit lespakket is geschikt voor de bovenbouw van de basisschool en de eerste klas van het voortgezet onderwijs.