4x Kindvriendelijke fietsroutes

24 juli 2019
Verkeersouders Veilig Verkeer Nederland fietsroutes kinderen fietsen

Samen fietsen is een mooie manier om je kind wat te leren over het verkeer. Én het is natuurlijk hartstikke gezellig! Wij hebben vier niet te lange routes voor je op een rijtje gezet.

Landelijke Veiligheidsdag in Almere

14 mei 2019

In een brandweerauto zitten en horen wat politieagenten doen? Neem zaterdag 25 mei een kijkje bij de gratis toegankelijke Landelijke Veiligheidsdag in Almere! 

In de spotlight: Verkeersouder Reyer Kok

6 mei 2019

Reyer Kok is al ruim 8 jaar actief als VVN Verkeersouder. Hij zet zich in bij de basisschool van zijn kinderen: de Fredericusschool in Velp. “De school zit vlakbij het spoor en een kruising, dus ik vind veilig verkeer voor de leerlingen erg belangrijk.” En dat blijkt uit zijn activiteiten! Hij regelt verkeersactiviteiten, stuurt een team verkeersregelaars aan en heeft meegedacht over de reconstructie van de straat voor de school. 

Augmented reality app over de dode hoek

23 april 2019
Dodehoekgame 'Uit de hoek'

Weet jij de dode hoek aan te wijzen? Met de augmented reality app 'Uit de hoek' kun je samen met je kind ontdekken waar de dode hoek van grote voertuigen zich bevindt en waar je als fietser het beste kunt gaan staan.

Verkeersles in Dhaka

18 april 2019
Verkeersles in Dhaka VVN verkeersouders Bangladesh

Het verkeer in Bangladesh is flink anders dan in Nederland. Op de Nederlandse school NTC Tiktikkie in Dhaka zijn ze daarom een dag aan de slag gegaan met VVN lesmateriaal. En dat was een feest!

Verkeersoudernieuwsbrief april 2019

18 april 2019

De lente is begonnen en we gaan weer vaker naar buiten! In onze Verkeersoudernieuwsbrief van april vind je informatie over mooie tools om kinderen en hun ouders te activeren op het gebied van verkeer.

Theatrale spelshow 'Ken je Fietsen'

8 april 2019

Jong geleerd is oud gedaan! De spelshow ‘Ken je fietsen’ voor kinderen uit groep 6, 7 en 8 is gericht op fietsplezier en bewust fietsgedrag. De ‘Bike Brothers’ testen de kinderen op hun fietskennis en -skills!

Rondje Verkeer vernieuwd

15 maart 2019

Vanaf schooljaar 2019-2020 is onze verkeersmethode voor groep 1 t/m 3, Rondje Verkeer, compleet vernieuwd. De methode is straks volledig digitaal.

Pakket Verkeersspel niet leverbaar

28 februari 2019
Thumbnail

Het pakket Verkeersspel is op en kan helaas niet meer besteld worden! We zijn druk bezig met het bouwen van de online variant van het spel. Deze zal per april beschikbaar komen. Leuke alternatieven voor een verkeersweek zijn bijv. het pakket Veilig Oversteken of Op voeten en fietsen naar school. Bij de downloads bij het pakket Veilig op de Fiets vind je ook de leuke Fietswielspellen.

Excuses voor het ongemak!


 

Abonneer op