VVN Verkeerspakketten

Als je Verkeersouder bent en de school heeft het lidmaatschap Praktische Verkeersprojecten, dan kun je gratis Verkeerspakketten bestellen. Deze pakketten zitten boordevol leerzame lessen en de benodigde materialen voor basisschoolkinderen. Elk schooljaar kunnen jullie vier gratis pakketten bestellen. Aanvullende materialen en extra pakketten zijn beschikbaar via onze webwinkel. Ook kun je kiezen voor het leerzame Schoolpleinpakket.

Schoolpleinpakket

Het Schoolpleinpakket bestaat uit lessen met als thema ‘Lopen en fietsen in de praktijk’. De lessen kunnen gewoon op het schoolplein worden gegeven en zijn geschikt voor alle groepen van de basisschool. De kinderen oefenen met behulp van de materialen uit het Schoolpleinpakket hoe ze zich moeten gedragen in het verkeer. Ze leren om verkeersregels toe te passen, hoe ze veilig kunnen op- en afstappen, voorrang te geven en over te steken. De lessen kunnen worden gegeven door een leraar met behulp van een Verkeersouder. In het Schoolpleinpakket zit onder andere een handleiding, zebrapad en een verkeerslicht.

Verkeerspakketten

De Verkeerspakketten of ook wel verkeersouderpakketten, zijn voor leerkrachten en Verkeersouders. In elk pakket zit voldoende materiaal voor honderd leerlingen. Heb je meer nodig, dan kun je dat eenvoudig bestellen. Hieronder vind je een korte uitleg over al onze Verkeerspakketten.

De kosten voor het lidmaatschap Praktische Verkeersprojecten bedragen €95 per kalenderjaar. Het is mogelijk dat jouw school recht heeft op subsidie hiervoor. Heb je vragen over het lidmaatschap? Neem dan contact op met één van de VVN regiokantoren.

Welke pakketten zijn er?

  • VVN pakket Op voeten en fietsen naar school
  • VVN pakket Veilig op de fiets
  • VVN pakket Verkeersspel
  • VVN pakket Zichtbaarheid
  • VVN pakket OK! actie
  • VVN pakket Veilig Oversteken

VVN pakket Op voeten en fietsen naar school

Dit VVN pakket stimuleert kinderen en ouders om lopend of fietsend naar school te komen en de auto te laten staan. Je kunt het gebruiken om een actiedag of -week te organiseren om mensen bewust te maken van de gevolgen van het naar school brengen met de auto. Komen kinderen lopend of met de fiets, dan is dat leerzamer, gezonder en het zorgt voor minder verkeerschaos bij school. Bestel het pakket!

VVN pakket Veilig op de fiets

Ga een safety-deal aan met de klas: door het controleren van de fiets op veiligheid, kunnen de leerlingen veilig fietsen. Het pakket Veilig op de fiets bevat controlemateriaal, stickers, een gadget als beloning dat ze hebben meegedaan aan de controle en het kopieerblad safety deal. Meerdere (Verkeers)ouders en leraren kunnen samen een actiedag organiseren. Bestel het pakket Veilig op de fiets!

VVN pakket Verkeersspel

Het Verkeersspel is een mix van spelen en leren. Het kan gespeeld worden op het schoolplein, maar ook als bordspel. In het lespakket zitten meer tips voor verkeersactiviteiten. Bestel het verkeersspel.

VVN pakket Zichtbaarheid

Met het pakket Zichtbaarheid wordt extra aandacht besteed aan fietsverlichting. De verlichting van alle kinderfietsen wordt gecontroleerd en de leerlingen kunnen meedoen aan een kleurwedstrijd of een filmpje maken. Alle honderd leerlingen krijgen een glow in the dark sticker en de winnaars van de wedstrijd kunnen VVN fietsbeads winnen. Bestel dit pakket.

VVN pakket OK! actie

Beloon goed verkeersgedrag rondom school met de OK-kaarten uit het OK! pakket. De kaarten zijn bedoeld om positieve aandacht te besteden aan bijvoorbeeld netjes geparkeerde kinderfietsen, parkeergedrag of kinderen die zelf naar school fietsen. Ook OK? Bestel het pakket OK!

VVN pakket Veilig Oversteken

Veilig oversteken leer je door veel te oefenen, op school maar vooral ook thuis. Met leuke oversteeklessen voor groep 1 tot en met 4 én tips voor thuis kun je hier mee aan de slag. Met het pakket kun je ook de veiligheid van een oversteek in kaart brengen met bijbehorende adviezen om deze eventueel te verbeteren. Bestel jouw exemplaar.