VVN Verkeersouder worden

Herinner je je de tijd nog dat je lopend of op de fiets naar school ging? Hoewel er steeds meer kinderen met de auto naar school worden gebracht, is het nog steeds mogelijk om veilig lopend of fietsend op school te komen. Iedereen wil dat zijn kinderen veilig school en thuis bereiken en dat kan! Het enige wat daarbij nodig is, is wat hulp. Van de VVN Verkeersouders bijvoorbeeld

Als verkeersouder doe je vrijwilligerswerk waarvan niet alleen je eigen kinderen, maar alle kinderen van school profiteren.

Jij kunt als verkeersouder meewerken aan bijvoorbeeld:

  • Een veiligere omgeving rond de school;
  • Bewustwording van verkeersregels;
  • Een gezondere manier om op school en thuis te komen;
  • Het leren en identificeren van gevaren in het verkeer.

Hoe word je VVN Verkeersouder?

Je kunt je eenvoudig aanmelden als VVN Verkeersouder door dit formulier in te vullen. Als VVN Verkeersouder maak je gebruik van je eigen talenten. Je hoeft geen opleiding of cursus te volgen. Wel is het mogelijk om gratis workshops te volgen die in jouw regio worden gegeven. Het aanmelden als VVN Verkeersouder is gratis. Je kunt altijd navragen op de school van je kind(eren) of zij al een verkeerscommissie en verkeersouder hebben.

Pakketten en hulp vanuit Veilig Verkeer Nederland

Verkeersouder ben je niet in je eentje. Je werkt samen met de school en ook VVN staat achter je. Wij helpen je graag!

Of stel dat je de Zichtbaarheidsactie wilt organiseren op school dan kun je:

  • Veilig Verkeer Nederland inschakelen voor advies;
  • De benodigde pakketten bestellen in de webwinkel;
  • Informatie en ervaringen delen via de speciale VVN Verkeersouder Facebookgroep.

VVN heeft verschillende pakketten samengesteld, waarbij kinderen in de praktijk verkeerslessen kunnen krijgen. Op deze manier leren ze de verkeersregels niet door te luisteren, maar door te doen. Dat is per slot van rekening de manier waarop kinderen zich écht bewust worden van het verkeer. Je draagt ook bij aan andere verkeersveiligheid, bijvoorbeeld door speciale actiedagen waarbij de veiligheid van fietsen wordt gecontroleerd.

Wat doet een verkeersouder?

Als VVN Verkeersouder draag je bij aan verkeersveiligheid rond de school van jouw kind(eren). Als verkeersouder weet jij wat de gebruikelijke routes van en naar school zijn en wat de knelpunten zijn. Ook kun je andere ouders adviseren of hun kinderen zelf naar school kunnen lopen en fietsen, welke kruispunten druk en gevaarlijk zijn en waar ze dan extra op moeten letten.

Kijk voor meer informatie over hoe je als verkeersouder de leerkracht en de kinderen kunt helpen rondom het thema verkeersveiligheid op deze pagina.

Wil jij ook dat kinderen veilig en zelfstandig naar school kunnen gaan?