VVN Verkeersouder worden

Herinner je je de tijd nog dat je lopend of op de fiets naar school ging? Hoewel er steeds meer kinderen met de auto naar school worden gebracht, is het nog steeds mogelijk om veilig lopend of fietsend op school te komen. Iedereen wil dat zijn kinderen veilig school en thuis bereiken en dat kan! Het enige wat daarbij nodig is, is wat hulp. Van de VVN Verkeersouders bijvoorbeeld.

Als VVN verkeersouder zet jij je in voor een verkeersveilige schoolomgeving. Zo kunnen kinderen veilig naar school en weer naar huis.

Dit doe je door bijvoorbeeld:

  • Leuke en leerzame verkeersactiviteiten voor de kinderen helpen organiseren;
  • Meehelpen aan een veiligere omgeving rond de school;
  • Bewustwording van verkeersregels en verkeersveilig gedrag;
  • Stimuleren van lopen en fietsen, een gezonde manier om op school en thuis te komen;
  • Oefenen voor het praktische verkeersexamen.

Hoe word je VVN Verkeersouder?

Je kunt je eenvoudig aanmelden als VVN Verkeersouder door dit formulier in te vullen. Als VVN Verkeersouder zet jij je eigen talenten in. Wil je je kennis verdiepen of verbreden, dan kun je gratis workshops volgen die in jouw regio worden gegeven of trainingen volgen via de VVN Academy. Het aanmelden als VVN Verkeersouder is gratis. Je kunt altijd navragen op de school van je kind(eren) of zij al een verkeerscommissie en verkeersouder hebben, waarbij je kunt aansluiten. Samen helpen is natuurlijk veel leuker!

Pakketten en hulp vanuit Veilig Verkeer Nederland

Verkeersouder ben je niet in je eentje. Je werkt samen met de school en ook VVN staat achter je. Wij helpen je graag!

VVN heeft verschillende pakketten samengesteld, waarbij kinderen in de praktijk verkeerskennis en -ervaring kunnen opdoen. Op deze manier leren ze door te doen. Dat is dé manier waarop kinderen het beste leren en zich écht bewust worden van het verkeer. Je draagt ook bij aan verkeersveiligheid, bijvoorbeeld door speciale actiedagen zoals een fietscontrole of door veilig gedrag van ouders en kinderen te belonen. 

Wat doet een verkeersouder?

Als VVN Verkeersouder draag je bij aan verkeersveiligheid rond de school van jouw kind(eren). Je organiseert praktische verkeersactiviteiten voor de kinderen en denkt mee over veilige school-huisroutes. Andere ouders informeer je op een positieve manier over de verkeersactiviteiten en verkeersveilig gedrag. Zo help je kinderen veiliger naar school en huis!

Kijk voor meer informatie over hoe je als verkeersouder de leerkracht en de kinderen kunt helpen rondom het thema verkeersveiligheid op deze pagina.

Zo organiseer je bijvoorbeeld een Zichtbaarheidsactie:

  • Veilig Verkeer Nederland in jouw regio inschakelen voor advies of verkeersouders.nl raadplegen;
  • Het zichtbaarheidspakket bestellen via verkeersouders.nl;
  • Hulpouders of VVN vrijwilligers vragen voor hulp bij de verlichtingscheck;
  • Informatie en ervaringen delen via de VVN Verkeersouder Facebookgroep.

Help jij mee kinderen veilig en zelfstandig naar school te gaan?